We zijn met steeds meer mensen in ons kleine land. Zo voeren we met z’n allen de druk op het milieu, onze omgeving en elkaar steeds verder op. Een goede omgevingsdienst is onmisbaar voor elke gemeente. De Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) is een proactieve, klantgerichte kennisorganisatie met een breed aanbod aan producten en diensten. Samen zorgen we voor een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving.

Wie zijn we en wat doen we?

De Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) ondersteunt vijftien gemeenten en andere overheden in de regio Midden-Nederland bij de uitvoering van milieu- en omgevingstaken. Dat doen we met een breed scala aan producten en diensten op het terrein van o.a. bodem, bouw- en woningtoezicht, vergunningen en meldingen, geluid en lucht, klimaat, energie en duurzaamheid, natuur- en milieueducatie, ruimtelijke ordening en toezicht en handhaving. We werken met 150 vaste collega’s en een flexibele schil van inhuurkrachten. Wil je meer weten over de ODRU? Bekijk dan dit animatiefilmpje.

Voor de afdeling Beleid & vergunningen binnen het cluster ‘Milieuvergunningen en meldingen’ zoeken wij 1 Adviseur Milieuvergunningen voor de sector industrieel.

Wat ga je doen?

Je behandelt aanvragen voor voornamelijk vergunningen, ontheffingen, vrijstellingen en meldingen in het kader van bijvoorbeeld de Wet milieubeheer en de Wabo. Je bent klantgericht en overlegt met bedrijven, (overheids-) instanties en particulieren en je toetst of vergunningen en de algemene regelgeving toereikend zijn. Je levert ondersteuning bij de afhandeling van integrale ruimtelijke plannen voor wat betreft het onderdeel milieuzonering. Je neemt deel aan interne projecten en levert een bijdrage aan beleidsontwikkeling vanuit je vakgebied. Je vindt het dan ook leuk om samen te werken in een team en je bent resultaatgericht, kunt goed procesmatig werken en goed plannen. Je onderhoudt contacten met de gemeenten om goed op de hoogte te blijven van de lokale situatie, specifieke wensen en omstandigheden. Nabijheid is immers niet voor niets één van de kernwaarden waar vanuit we werken. Om je werk goed te kunnen doen heb je een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en begrijp je wat het betekent om vanuit een gemeenschappelijke regeling te werken.

Door onze kennis en werkwijze binnen het team met elkaar te delen, zorgen we ervoor dat we op dezelfde (consistente) manier werken. Samen werken we ook aan een continue verbetering van onze kwaliteit. Jouw inzet en persoonlijkheid helpt ons daarbij. Als professional ben je stressbestendig, zie je kansen, ben je nieuwsgierig, heb je lef en ga je creatief om met (nieuwe) situaties.

Wat heb je ?

 

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding; bijvoorbeeld milieukunde of een andere  relevante opleiding in het vakgebied.
 • Aanvullende relevante cursussen en/of trainingen is een pré, maar zijn niet noodzakelijk.
 • Actuele kennis van de wet- en regelgeving, zoals de Wabo, de Wet milieubeheer en de Omgevingswet.
 • Minimaal 1 jaar relevante werkervaring.
 • Je voldoet aan de kwaliteitscriteria VTH 2.2.
 • Affiniteit met het werkveld en de doelstelling van de ODRU in het algemeen.

Wat krijg je?

 • Een jaarcontract met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een aantrekkelijke baan in een collegiale, informele werkomgeving.
 • Een salaris afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal functieschaal 9 (CAO-SGO); € 4.048,00 bruto per maand bij een volledige werkweek.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% per maand.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door het volgen van trainingen, cursussen of opleidingen.
 • Een mooie en goed te bereiken werkomgeving in het Huis voor de Provincie.

Meer informatie?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Marcel Tijdhof, recruiter, via ODRU@all4people.nl. Hij belt of mailt je dan binnen 24 uur terug.

Wil je meer weten over wie wij zijn en wat we doen? Neem dan ook een kijkje in ons jaarverslag van 2019 of kijk op het YouTubekanaal van all4people voor video’s die een indruk geven over de ODRU in het algemeen en de mensen die er werken.

Enthousiast?

Hebben we je enthousiast gemaakt? Laat dan uiterlijk op 1 oktober 2020 weten waarom jij de persoon bent die wij zoeken. Mail je CV met korte en krachtige motivatiebrief naar ODRU@all4people.nl.

We horen graag van je!