• Alle HR services op één plek
  • Binnen 1 werkdag antwoord op jouw vraag!
  • Klantbeoordeling 4,7/5
bel ons
all4people Personeelsbeleid

Personeelsbeleid

Personeelsbeleid zonder gedoe

Misschien herken je dit: je ziet veel goede nieuwe medewerkers binnenkomen. De sfeer binnen je organisatie lijkt prima. Alleen je ziet ook regelmatig weer mensen snel vertrekken…Hoe kun je dit voorkomen? Vanzelfsprekend heeft all4people.nl hiervoor geen kant en klare oplossing. Maar het is wel een gegeven dat door middel van goed personeelsbeleid je hier beter op kunt anticiperen. Want soms heb je geen idee ‘waar het ‘m in zit’.

All4people.nl kijkt met een frisse blik naar je organisatie. We kunnen je adviseren en wijzen op vlakken waar het volgens ons mis gaat. Dit doen we met behulp van de HR-Quickscan, waarmee we binnen 2 dagen op 24 HR-thema’s de sterke en zwakke kanten van je beleid in kaart brengen. Hierbij wordt de status van de functioneringsgesprekken vanzelfsprekend meegenomen. We stellen vervolgens samen de prioritering vast, de urgentie, de investering per onderwerp en wat het per thema gaat opleveren.

Dit voorkomt uiteindelijk gedoe, gezeur of gerommel, want daar houden wij niet van. Jij toch ook niet?

Functioneringsgesprekken zijn niet vrijblijvend

Het blijven investeren in personeel is een breed begrip. Een belangrijk onderdeel hiervan is in ieder geval de cyclus van functioneringsgesprekken. Dit is een jaarlijks terugkerende reeks gesprekken waarbij je ingaat op de doelstellingen, het functioneren en de beoordeling van de medewerker. Het is een mooie manier om je medewerkers te betrekken bij de bedrijfsdoelen.

Van belang is dat er duidelijke functiebeschrijvingen zijn, om zo beiderzijdse verwachtingen duidelijk te hebben.
Misschien denk je in eerste instantie nog vrijblijvend over het consequent voeren van deze gesprekken, bijvoorbeeld omdat je net gestart bent als Mkb’er en nog niet veel personeel in dienst hebt. Toch is het belangrijk om vanaf het begin af aan met je medewerkers in gesprek te blijven. Kijk of je personeel de dingen doen die goed bij hen passen en energie geven. Nog een tip: aangezien burn-outs nog steeds een groeiend probleem zijn, adviseren we om de werkdruk aan de orde te stellen.

Op zoek naar nog meer adviezen? We bieden ondersteuning op maat, dus je geeft zelf aan op welk gebied van het personeelsbeleid er behoefte is aan hulp.

All4people.nl biedt maatwerk

Het is dus best een hele klus om je personeelsbeleid inclusief functioneringsgesprekken op orde te hebben. Wellicht is in je organisatie het één beter geregeld dan het ander. All4people.nl Waalwijk en All4people Oldenzaal kijken naar het totaalplaatje.

Wordt er voldaan aan wet- en regelgeving? Is er sprake van een veilige en gezonde werkomgeving? Heeft je organisatie een verzuimverzekering met arbodienstverlening en ga je bewust om met verzuim? Worden er gelijke kansen geboden en adequaat een eerlijk beloond? Voldoet je personeel nog aan de huidige functie-eisen? Heb je de afspraken op het gebied van personeelsbeleid goed vastgelegd? Heb je de verplichte geldige RI&E? En eerlijk gezegd kunnen we zo nog wel even doorgaan…maar laat je vooral niet ontmoedigen!

 

Gaan we samen aan het werk?

Neem Contact Op