We zijn met steeds meer mensen in ons kleine land. Zo voeren we met z’n allen de druk op het milieu, onze omgeving en elkaar steeds verder op. Een goede omgevingsdienst is onmisbaar voor elke gemeente. De Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) is een proactieve, klantgerichte kennisorganisatie met een breed aanbod aan producten en diensten. Samen zorgen we voor een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving.

Wie zijn we en wat doen we?
De Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) ondersteunt vijftien gemeenten en andere overheden in de regio Midden-Nederland bij de uitvoering van milieu- en omgevingstaken. Dat doen we met een breed scala aan producten en diensten op het terrein van o.a. bodem, bouw- en woningtoezicht, vergunningen en meldingen, geluid en lucht, klimaat, energie en duurzaamheid, natuur- en milieueducatie, ruimtelijke ordening en toezicht en handhaving. We werken met 150 vaste collega’s en een flexibele schil van inhuurkrachten.

Voor de afdeling Beleid & vergunningen zoeken wij ervaren Adviseurs Milieuvergunningen voor de agrarische sector en voor de sector industrie.

Wat ga je doen?
Je behandelt aanvragen voor (complexe) vergunningen, ontheffingen, vrijstellingen en meldingen in het kader van de Wet milieubeheer en de Wabo. Daarnaast coördineer je meervoudige aanvragen. Je bent klantgericht en overlegt met bedrijven, (overheids-) instanties en particulieren en je toetst of vergunningen en de algemene regelgeving toereikend zijn. Je levert inhoudelijke ondersteuning bij de afhandeling van integrale ruimtelijke plannen voor wat betreft het onderdeel milieuzonering. Je neemt deel aan interne projecten en levert een bijdrage aan beleidsontwikkeling vanuit je vakgebied. Je vindt het dan ook leuk om samen te werken in een team en je bent resultaatgericht, kunt goed procesmatig werken en goed plannen. Je onderhoudt contacten met de gemeenten om goed op de hoogte te blijven van de lokale situatie, de specifieke wensen en omstandigheden. Nabijheid is immers één van de kernwaarden voor ons.
Door onze kennis en werkwijze binnen het team met elkaar te delen, zorgen we ervoor dat we binnen de ODRU op dezelfde (consistente) manier werken. Samen werken we ook aan een continue verbetering van onze kwaliteit. Jouw ervaring en persoonlijkheid helpt ons daarbij.

Wat heb je en wie ben je?
Als professional ben je stressbestendig, zie je kansen, ben je nieuwsgierig, heb je lef en ga je creatief om met (nieuwe) situaties. Je vindt het leuk om jouw kennis en ervaring met anderen te delen en je krijgt energie van samen werken aan de leefbaarheid. Daarnaast heb je….

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding, zoals milieukunde of enigszins vergelijkbaar;
 • Actuele kennis van de wet- en regelgeving, (Wabo, Wet milieubeheer, Omgevingswet);
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Je voldoet aan de kwaliteitscriteria VTH 2.2;
 • Aanvullende relevante cursussen en/of trainingen zijn een pré, maar niet noodzakelijk;
 • Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar.

Wat bieden we je?
Een uitdagende baan in een collegiale en informele werkomgeving met de mogelijkheid om thuiswerken te combineren met werken in onze prachtige goed te bereiken werkomgeving in het Huis voor de Provincie. Verder bieden wij….

 • Een meer dan marktconform salaris. Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring, functieschaal 9 of 10 (CAO-SGO), maar maximaal € 4.450,00 bruto per maand bij een volledige werkweek;
 • Daar bovenop een individueel keuzebudget van 17,05% per maand;
 • Uitstekende overige secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling op maat;
 • In eerste instantie bieden wij je een contract voor 1 jaar, maar op voorhand spreken we de intentie uit om dit contract na 1 jaar om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Meer informatie?
Heb je nog vragen? Laat dit dan weten aan Marcel Tijdhof, recruiter, via ODRU@all4people.nl. Hij neemt dan binnen 1 werkdag contact met je op.

Wil je meer weten over wie wij zijn en wat we doen? Neem dan ook een kijkje in ons jaarverslag van 2019 of kijk op het YouTubekanaal van all4people voor video’s die een goede indruk geven over de ODRU in het algemeen en de mensen die er werken.

Enthousiast?
Hebben we je enthousiast gemaakt? Mail dan snel je CV met kort en krachtige motivatiebrief, maar uiterlijk 8 januari 2021, naar ODRU@all4people.nl ter attentie van Marcel Tijdhof.

We horen graag van je!