We zijn met steeds meer mensen in ons kleine land. Zo voeren we de druk op het milieu, onze omgeving en elkaar steeds verder op. Een goede omgevingsdienst is daarom onmisbaar voor elke gemeente. Wij zijn een proactieve, klantgerichte kennisorganisatie met een breed aanbod aan producten en diensten. Met elkaar zorgen we voor een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving.

Wie zijn we en wat doen we

De Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) ondersteunt vijftien gemeenten en andere overheden in de regio Midden-Nederland bij de uitvoering van milieu- en omgevingstaken. Dat doen we met een breed scala aan producten en diensten op het terrein van o.a. bodem, bouw- en woningtoezicht, vergunningen en meldingen, geluid en lucht, klimaat, energie en duurzaamheid, natuur- en milieueducatie, ruimtelijke ordening en toezicht en handhaving. We werken met 150 vaste collega’s en een flexibele schil van inhuurkrachten. Wil je meer weten over de ODRU? Bekijk dan dit animatiefilmpje.

Jouw uitdaging

Als toezichthouder/adviseur bouw werk je bij de afdeling Integraal Toezicht & Handhaving (ITH) binnen het cluster ‘Bouw & Asbest’. Als omgevingsbewuste toezichthouder controleer je bouwvergunningen, maar ook illegale bouwwerkzaamheden. Je bent veel buiten en hebt oog voor (bouw gerelateerde) veranderingen in jouw werkomgeving. Je beoordeeld de (ongeoorloofde) veranderingen in het veld en jouw bevindingen zijn de essentiële informatie voor jou en je collega’s om hierop een beoordeling maken. Daar waar sprake is van risico’s, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, politiek, imago, of van omvangrijke juridische en/of financiële consequenties, signaleer je knelpunten en los je, samen met een jurist, proactief en deskundig de handhavingsvraagstukken op. Je onderhoudt contacten met handhavingspartners en onze gemeenten. Zo blijf je goed op de hoogte van de lokale situatie, specifieke wensen en omstandigheden. Nabijheid is niet voor niets een van de kernwaarden waar vanuit we werken.

De afdeling ITH is volop in ontwikkeling en staat de komende jaren voor grote uitdagingen. De komst van de Omgevingswet leidt ertoe dat we van taakgericht naar resultaatgericht toezicht gaan. Samen met de clustercoördinator draag je actief bij aan een gezamenlijke manier van werken en de ontwikkeling van het cluster. Als zelfstandige medewerker zie je kansen, ben je nieuwsgierig, heb je lef en ga je creatief om met (nieuwe) situaties. Daar waar nodig ben je inzetbaar als branchetrekker/projectleider.

Je bent deskundig en kunt goed met collega’s samenwerken. Je communicatieve vaardigheden helpen daarbij. Jij levert input voor rapportages om de voortgang van je taakveld te monitoren, signaleert tijdig eventuele knelpunten en denkt mee over oplossingen.

Wat heb je / wat kun je?

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving;
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring;
 • Je voldoet aan de kwaliteitscriteria VTH 2;
 • Ervaring als projectleider is een pre;
 • Belangrijker dan je ervaring is je persoonlijkheid. Je bent een enthousiaste en energieke teamspeler;
 • Een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je begrijpt wat het betekent om vanuit een gemeenschappelijke regeling te werken;
 • Ervaring met toezicht en advisering op energiebesparing bij bedrijven;
 • Je vindt het leuk om de afvaladministratie van een bedrijf door te spitten.

Wat krijg je?

 • Een aantrekkelijke baan in een collegiale en informele werkomgeving. Locatie en werkplek zijn flexibel. Thuiswerken wordt ondersteund;
 • Een brutosalaris van maximaal € 4048,- per maand bij een 36 uur per week functieschaal 9, conform cao SGO;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van het bruto maandsalaris, dat maandelijks vrij opneembaar is;
 • Goede secundaire arbeids-voorwaarden, w.o. het volgen van opleidingen en trainingen;
 • In eerste instantie een functie voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Meer informatie

Wil je meer weten over werken bij de ODRU? Kijk dan ook eens op het YouTubekanaal van all4people.nl voor video’s die een indruk geven over de ODRU in het algemeen en de mensen die er werken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Annemarie Hoekstra, clustercoördinator cluster Bouw & Asbest bij ITH, a.hoekstra@odru.nl; tel.; 088-0225189 of Jon Pronk, afdelingshoofd ITH, j.pronk@odru.nl, tel.; 088 -022 5079.

Enthousiast?

Hebben we je enthousiast gemaakt? Laat dan uiterlijk op 27 november a.s. weten waarom jij de persoon bent die wij zoeken. Mail je CV met korte en krachtige motivatiebrief naar ODRU@all4people.nl.