• Alle HR services op één plek
  • Binnen 1 werkdag antwoord op jouw vraag!
  • Klantbeoordeling 4,7/5
bel ons
Ons Team

HRM vragen | All4people

Neem vrijblijvend contact op

Personeelsmanagement, personeelsplanning, verlofregistratie, verzuimregistratie, salariszaken en declaraties, werving en selectie of talentmanagement zijn allemaal HR-zaken die te maken met HRM. Maar wat is HRM eigenlijk en wat doet HR? Wij geven je antwoord op deze vragen. Want een goed     HR- beleid mag niet ontbreken binnen jouw organisatie. Maar laten we bij het begin beginnen.

Wat is human resources management?

Human resources management (HRM) is het proces van het beheren van de arbeidskrachten van een organisatie. Dit omvat onder andere het werven van nieuwe medewerkers, het selecteren en aannemen van kandidaten, het opleiden van werknemers, het beheren van verlof en verzuim, en het beheren van conflicten en ontslag. Het doel van HRM is om een efficiënte en effectieve werknemersbezetting te garanderen die bijdraagt aan de doelstellingen van jouw organisatie. 

Wat is het verschil tussen HR en HRM?

HR staat voor “Human Resources” en verwijst naar de afdeling binnen een organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van de arbeidskrachten. HRM staat voor “Human Resources Management” en verwijst naar de processen en activiteiten die worden uitgevoerd door de HR-afdeling. In andere woorden, HRM is de algemene term voor het beheren van de arbeidskrachten, terwijl HR de afdeling of het team is dat verantwoordelijk is voor het uitvoeren van die activiteiten. Met strategisch human resource management koppel je wat nodig is voor jouw organisatie aan de talenten binnen jouw organisatie.

Wat doet HR? 

HR is verantwoordelijk voor een breed scala aan taken. Zo is Human Resources verantwoordelijk voor het beheer en het toezicht op de mensen die bij een bedrijf of organisatie werken. De belangrijkste taken van een HR-afdeling zijn onder andere; het werven en aannemen van nieuwe medewerkers, het beheren van arbeidsvoorwaarden, het begeleiden van trainingen en ontwikkelen en het handhaven van het bedrijfsbeleid en procedures. 

Het ultieme doel van de HR-afdeling is om bij te dragen aan het succes van de organisatie door het aantrekken, ontwikkelen en behouden van gemotiveerde werknemers. En dit laatste is natuurlijk ontzettend belangrijk, de gehele organisatie draait om tevreden medewerkers die vol enthousiasme hun werk uitvoeren. 

HR-advies en ondersteuning 

Als bedrijf wil je graag mensen binnen krijgen en binnen houden. Daar hoort een professioneel HR-beleid bij. Bij veel organisaties schiet dit er soms bij in. Wij proberen jullie als bedrijf hierin volledig te ontzorgen. Want een goed personeelsbeleid is één van de belangrijkste succesfactoren van een onderneming. 

Wij geven professioneel advies en ondersteuning aan organisaties op het gebied van personeelsbeleid. Dit kan variëren van het opstellen en implementeren van een arbeidsreglement, het ontwerpen van beloningssystemen, het ontwikkelen van opleidingsprogramma’s tot het bieden van ondersteuning bij arbeidsconflicten. 

Indien wenselijk helpen wij ook bij het identificeren van juridische risico’s en het naleven van arbeidswetgeving. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om te helpen bij het verbeteren van de prestaties van de organisatie, het ontwikkelen van een effectief personeelsbeleid en een positieve werkomgeving. 

Samenwerken aan een optimaal HR-beleid 

Door onze kennis en ervaring weten wij als geen ander hoe we complexe HR-vraagstukken moeten oplossen. Onze HR-adviseurs helpen om de samenhang binnen je organisatie in beeld te brengen. Wil je meer weten over onze HR-dienstverlening en wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Gaan we samen aan het werk?

Neem Contact Op